atentie diferentiala

Atentie diferentiala

Dinamica organizationala moderna ne solicita din ce in ce mai mult abilitatile, pentru a da randament intr-un post organizational in 2014 trebuie sa avem capacitatea de a ne dirija atentia spre mai multe puncte in acelasi timp si de a selecta detaliile relevante pentru ceea ce avem de facut. Majoritatea sarcinilor din cadrul unui post actual necesita capacitatea de a lucra rapid cu multe informatii, indiferent de profesie, fie ca este vorba de contabilitate, vanzari sau arhitectura.

 

Testul Atentiei diferentiale (DAKT) a fost conceput pentru a masura viteza si acuratetea perceptuala, atentia si concentrarea din punct de vedere calitativ si cantitativ.

 

Testul presupune identificarea si marcarea itemilor critici cat mai repede si mai precis. Sarcinile testului contin numere, litere si figuri prezentate in doua coloane iar respondentul are sarcina de a gasi si marca itemii din a doua coloana in functie de instructiunile oferite. Testul dureaza aproximativ 13 minute si include faza de instuctiuni si exercitiu.

 

Alte teste.

Adauga un comentariu