Blog

Evaluarea talentelor sportive la copii

In doar 22 minute, Testset-ul TAKIDS evalueaza trei aspecte legate de abilitatile sportive (rezistenta, capacitatea de reactie auditiva si vizuala si memoria) ale copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Testset-ul este derivat dintr-o baterie de teste care a fost utilizata si validata pentru evaluarea performantei de baza a sportivilor juniori in perioada 2001-2007. In cazul in care talentul unui copil coincide cu intervalul ideal definit, acesta poate fi calculat si afisat.

 

Fundal teoretic

Orice metoda de indentificare a talentului sportiv la copii trebuie sa fie rezonabila pentru ei si pe cat posibil sa fie gandita la nivelul lor. Setul de test TAKIDS este compus din 3 teste create pentru a fi folosite cu copii. Ofera o cale rapida si eficienta de a testa 3 abilitati de baza care sunt relevante in sport. TAKIDS este o versiune prescurtata a setului de test TATEENS Evaluarea talentului sportiv la adolescenti. Este derivata din bateria de test care a fost folosita si validata pentru evaluarea de baza a perfomantei pentru atletii juniori.

 

Dimensiuni

Setul de test TAKIDS este compus din urmatoarele dimensiuni si teste:

  • Abilitatea de reactie
  • Memorie
  • Toleranta la stres, reactivitate

 

Administrare

Administrarea testsetului este flexibila si poate fi adaptata pentru cerintele spefice situatiei. Dimensiunile pot fi scoase din testset si pot fi adaugate pauze. Scorul « potrivit » poate fi raportat doar daca toate testele din testset au fost aministrate.

 

Scorare

Rezultatele candidatului pentru dimensiunile individuale sunt afisate atat intr-un tabel care arata scorurile brute si scorurile in percentile cat si intr-un profil. Diagrama de profil evidentiaza, pe scurt, limitarile si talentul copilului. Scorul « potrivit » este de asemenea raportat, acesta indica cat de bine un copil se incadreaza intr-un profil ideal: cu cat scorul este mai mare, cu atat se potriveste mai bine. Se poate crea pentru fiecare candidat cate un raport scris care contine descrierea verbala a rezultatelor testului.

Adauga un comentariu