Blog

Biofeedback

Workshop GRATUIT de prezentare a sistemului Biofeedback 2000

Echipa HART Consulting impreuna cu Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata va invita la un workshop de prezentare a sistemului Biofeedback 2000x-pert  de la SCHUHFRIED. Evenimentul va avea loc sambata, 15 martie, de la ora 10.00, la sediul HART Consulting (Strada Mr. Av. Stefan Sanatescu, NR. 53, corp C2, Sectorul 1, Bucuresti). Biofeedback 2000x-pert  este un sistem de investigatie stiintifica si non-medicala care masoara parametri fiziologici precum ritmul cardiac, temperatura, rezistenta galvanica ca pielii si tensiunea muschilor, cu utilitate in domeniul psihoterapiei si a psihologiei clienice.

 

De ce sa participati la workshop?
- Primiti informatii despre sistemul Biofeedback 2000x-pert  si despre cum functioneaza.
- Explorati avantajele utilizarii sistemului.
- Descifrati si interpretati informatiile oferite de Biofeedback 2000x-pert  alaturi de un consultant specializat.
- Aveti posibilitatea sa testati sistemul.
- Veti primi credite.

 

Vom posta detalii pe blog in fiecare saptamana.

 

Participarea este gratuita, insa numarul de locuri este limitat. De aceea, va invitam sa va inscrieti la adresa de email: cristi.mihai@hart.ro sau telefon: 0730.556.541. Va rugam sa confirmati prezenta pana la data de 13 martie 2014.

 • admin

  Utilizarea sistemului de Biofeedback in psihologia aplicata

  Workshop-ul cu durata de 8 ore are ca obiectiv familiarizarea participantilor cu tehnica Biofeedback-ului. Sistemul de biofeedback presupune o forma de terapie pe baza unui instrument electronic ce ajuta individul sa devina constient de o serie de procese psihofiziologice (Gilbert & Moss, 2003). Sistemul de Biofeedback Expert 200 masoara activitatea musculara, temperatura pielii, activitatea galvanica, respiratia, ritmul cardiac, precum si activitatea electrica a creierului. In cadrul workshop-ului fiecare participant va fi familiarizat cu respectivii parametrii fiziologici precum si aplicabilitatea acestora in cadrul psihologiei aplicate.
  Literatura de specialitate descrie aplicabilitatea Biofeedback-ului in diferite arii de interventie de la tratarea Alcoolismului la Sindromul Vestibular (Yucha & Gilbert, 2004). Utilizarea biofeedback-ului desi este o practica controversata are o sfera ampla de aplicabilitate atat in domeniul medical, al psihoterapiei sau chiar al psihologiei muncii (in evaluarea rezistentei la stres, predispozitie spre burnout, etc.).

  Workshop-ul este structurat in 2 parti:
  A. Introducerea Teoretica
  In cadrul acestei parti, vor fi prezentate notiunile teoretice privind parametrii masurati precum si principiile din spate ale masurarii. Partea teoretica va fi insotita de demonstratii practice privind montarea senzorilor pe participant, setarile aferente ale software-ului pentru inceperea inregistrarii masurarilor, precum si generarea graficelor si interpretarea.
  B. Utilizare in psihologia Aplicata
  In partea a doua a workshop-ului vor fi prezentate o serie de studii de caz privind aplicabilitatea biofeedback-ului ca parte din procesul terapeutic precum si in cadrul psihologiei organizationale.

Adauga un comentariu